Menu
ne

Nieuws

BREGUET MARINE CHRONOGRAPHE 5527

BREGUET MARINE CHRONOGRAPHE 5527

Abraham-Louis Breguet was het brein achter talloze uitvindingen in de horlogerie. Naast de tourbillon en de pare-chute schokdemper, om er maar twee te noemen, hebben we aan hem ook de chronograaf te danken, een complicatie die binnenkort twee eeuwen bestaan zal vieren. Reeds voor 1810 produceerde A.-L. Breguet uurwerken met een secondewijzer die op verzoek gestart en gestopt kon worden, en creëerde vervolgens samen met zijn leerling Fatton ook een ingenieuze drukinktchronograaf. Vanaf 1820 ging hij nog een stap verder met een “chronometer met dubbele seconden, de zogenaamde observatiechronometer”. Met het hierboven beschreven werk, legde Breguet de basis voor alle moderne chronografen.

Met de grafische codes van de Marine-modellen van de jongste generatie, die vorig jaar voor het eerst werden voorgesteld, zet dit uurwerk van 42.3 mm de toon. De tijdmeting verloopt via een centrale chronowijzer, die opvalt door de subtiele maritieme afwerking en vergezeld wordt door twee opvallende miniwijzerplaatjes op 3 uur voor de minuten en op 6 uur voor de uren. De kleine seconden worden weergegeven op 9 uur. De datumweergave bevindt zich tussen 4 en 5 uur - de final touch voor deze sportief ogende creatie.

Breguet biedt graag een ruim aanbod van opties en dus is ook dit nieuwe model verkrijgbaar in meerdere versies. De eerste is een combinatie van een witgouden kast met een blauwe wijzerplaat in goud, waarop een geguillocheerd golfpatroon verwijst naar de wortels van de collectie. Er bestaat ook een variatie in roségoud met een verzilverde gouden wijzerplaat. Breguet biedt de Marine Chronographe 5527 ook in titanium aan, een nieuwigheid voor deze collectie. De manufactuur biedt de drager daarnaast de keuze tussen een armband in leer of rubber.

Laatste

Nieuws

Zie al het nieuws
TOURBILLON BOUTIQUE
Contact us

We zullen u graag helpen.
Selecteer uw boetiek:

You can contact us: