Menu
ne

Nieuws

Breguet Classique 7147

Breguet Classique 7147

De nieuwe Classique 7147 is een van die symbolen van klassieke schoonheid en traditie waarvan alleen het huis Breguet het geheim lijkt te kennen. Het horloge draagt alle subtiele trekjes die de identiteit van de Manufactuur bepalen sinds 1775. Net als stukken uit die tijd heeft dit nieuwe model een wijzerplaat in ‘grand feu’-email, een horlogekunstambacht bij uitstek.

De emailtechniek is al bekend sinds de Oudheid, maar werd pas in de Renaissance ook bij horloges toegepast. De basis van deze uiterst complexe decoratietechniek is een kleurloos glazig mengsel – de ‘fondant’ – van kiezel- of siliciumzuur, natriumboraat, salpeter en loodmenie. De fonkelende kleuren die in het email gebakken zitten, worden verkregen door aan die pasta metaaloxiden toe te voegen. Het mengsel wordt daarna verwerkt tot poeder waaraan vocht wordt toegevoegd om een pasta te verkrijgen, ‘barbotine’ genaamd. Die pasta wordt in verschillende fijne laagjes aangebracht op een metalen rond schijfje dat in de oven op meer dan 800°C wordt gebakken. Dit procedé wordt herhaald tot de wijzerplaat een fonkelend witte textuur krijgt. Dan volgen de befaamde Breguet-cijfers in oplegwerk: fijn en subtiel, maar toch heel leesbaar. Ook die behoren tot een onschatbare horlogegeschiedenis en doen terugdenken aan de eerste horloges en pendules van het huis. Uren en minuten worden aangegeven met de klassieke Breguet-wijzers in blauwstaal met excentrische “pomme évidée”. Op 5 uur legt een kleine secondewijzer discreet zijn ronde af. De pracht van deze Classique 7147 schuilt ook in het uurwerk, dat te bewonderen is door een saffieren bodem en afgewerkt met een combinatie van “Côtes de Genève” en geguillocheerde “Clous de Paris”.

Het nieuwe model, dat zowel in rosé- als wit goud verkrijgbaar is, huisvest een kaliber 502.3SD met spiraal van silicium en een ankerechappement in omgekeerde lijn met hoorns van silicium. Het uiterst lichte silicium staat onder meer bekend voor zijn niet-magnetische eigenschappen en zorgt mee voor de opmerkelijke prestaties en betrouwbaarheid van de Classique 7147.

Laatste

Nieuws

Zie al het nieuws
TOURBILLON BOUTIQUE
Contact us

We zullen u graag helpen.
Selecteer uw boetiek:

You can contact us: